Tarot Açılımı Çeşitleri Nelerdir?

tarihinde Doğuş Mert Tinova tarafından güncellendi

Kart falcılığı, birçok farklı açılım çeşidinin mevcut olduğu bir kehanet sanatıdır. Deneyiminiz, sorunuz veya durumunuz ne olursa olsun, her zaman size uygun bir tarot açılımı bulmanız mümkündür. Haç, at nalı, 3, 4, 5 veya 10 kartlı açılımlar... Seçim sizin!

Tarot Açılımı Çeşitleri Nelerdir?

🧙 Tarot bakımı için öne çıkanlar uzmanlar

Tarot kartları ışığında kişisel yaşamınız veya yaşadığınız zorluklara dair iç görüler elde edebilirsiniz! Gelecek hakkında fikir edinmek, tavsiye almak ya da belirsiz durumların netleşmesi için en iyi uzmanlara tarot falı baktırın.

Medyum Lara

Lara
Medyum
#tarot #aşk
⭐ %99,5 pozitif yorum

 🗨️Hemen görüş
Azra Ekin

Azra Ekin
Tarot Uzmanı
#şifa #enerji
⭐ %100 pozitif yorum

🗨️ Hemen görüş
Adin Bilge

Adin Bilge
Ezoterik Tarot
#tarot #bioenerji
⭐%98.8 pozitif yorum

🗨️ Hemen görüş
Sibel Kara

Sibel Kara
Spiritüel Uzman
#tarot #doğumharitası
⭐%99,7 pozitif yorum

🗨️ Hemen görüş
Saatlerin Anlamı

Saatler Paketi

Bu paket ile hiçbir
işareti kaçırma!

🛍️ Hemen Satın Al!

Tarot: Kartlar nasıl çekilir?

Tarot, Orta Çağ'dan günümüze kadar süregelmiş bir fal pratiğidir. Tarotun yöntemleri ve açılımları, değişen konular ve sorulara daha net cevap verebilmek yüzyıllar içinde farklı biçimlere evrilmiştir. Her açılım tekniği birbirinden farklıdır ve kendinize en uygun olan; hem beklentilerinizi karşılayacak hem de seviyenize uygun yöntemi bulmak çok önemlidir. 

Örneğin başlangıç seviyesindeyseniz tam size uygun bazı açılımları bulmanız mümkündür. Yine de kartlarla bakılan falların kolay olmadığını ve bazı durumlarda önerilen açılımlar arasında kararsız kalmanızın normal olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim. 

Panik yapmayın ve basit bir yöntemle başlayın. Yavaş yavaş ilerleyin ve her şeyden önemlisi içgüdülerinize kulak verin. Bir açılımda ustalaşmak için haftalarca çalışmanız gerekebilir ve bazılarının üzerinizdeki etkisinin diğerlerinden fazla olduğunu hissedebilirsiniz. İç sesinize kulak vermeyi unutmayın. Zamanınınızı ve enerjinizi size hiçbir şey hissettirmeyen ve hiçbir şey katmayan bir açılımı tekrar tekrar deneyerek boşa harcamayın. Son olarak da kendi açılımınızı yaratabileceğinizi de hatırlatalım. Tarot falıyla ilgili yalnızca tek bir zorunluluk mevcuttur: Kartlar seçilen açılıma göre yerleştirilmeden önce mutlaka karıştırılmalıdır. Hepsi bu! 


Geleceğe dair sorularınız mı var? En iyi falcılarımız anında yanıt veriyor


Farklı tarot açılımları

Her açılımdan önce kartlar karıştırılmalı ve deste sol el yardımıyla kesilmelidir. Rastgele bir kart seçip şu an fal bakmak için doğru zaman olup olmadığı sorusunu düşünmek önemlidir. Çekilen karta göre açılım yapıp yapmayacağınıza karar verebilirsiniz. 

Üç kart açılımı

Bu açılım oldukça basittir. Yeni başlayanlar için idealdir ve ayrıca kişinin karşılaştığı soruna dair genel bir bakış açısı sunar. Birinci kart geçmişi, o zamanki durumunuzu ve sorun karşısındaki ruh halinizi temsil eder. İkinci kart şimdiyi, etkilerinizi ve arzularınızı temsil eder. Üçüncüsü ise geleceği ve izleyeceğiniz yolu gösterir.  

👉 Güne güzel başlamanız için size ücretsiz olarak sunduğumuz açılımlardan birisi de bu açılım!

Haç açılımı

Haç açılımı hem yeni başlayanların hem de tarot uzmanlarının en çok tercih ettiği yöntemlerden biridir. Bu açılım beş kartla yapılır ve sorduğunuz sorulara kesin cevaplar almanızı sağlar

Tam kare açılımı

Dokuz kartın kullanıldığı bu açılım daha çok karşısında nasıl hareket etmeniz gerektiğini merak ettiğiniz durumlarda tercih edilir. Etkili bir açılım için, ortadaki kartın en önemli olduğunu bilmek çok önemlidir. Bu kart diğer kartların anlamlarını yorumlamanıza yardımcı olacaktır. 

Piramit açılımı

Piramit açılımı 6 ila 24 kartın kullanıldığı karışık bir yönteme dayanır. Bu açılım çeşitli şekillerde yapılabilir. 6-7 kart kullanılarak küçük piramit, 25-28 kart kullanılarak büyük piramit açılımı yapılabilir. Ters piramit açılımı ise özellikle iki kişi arasındaki ilişkinin gelişimini analiz etmek için tercih edilir. 

Kelt açılımı 

Kelt açılımı on kart gerektirir. Size uzun vadedeki geleceğinize dair son derece net bilgiler veren bir açılımdır. Kartların yerleşimleri oldukça özeldir ve yorumlanmaları deneyim gerektirebilir. Bu açılım için önceden biraz çalışmayı ve pratik yapmayı düşünebilirsiniz. 

Astroloji çarkı

Yaşamınızın farklı alanlarına dair bilgiler öğrenmek istiyorsanız, astroloji çarkı açılımını tercih edebilirsiniz. İsminden de anlaşılacağı üzere bu açılım burçlarla ilgilidir ve on iki kartla yapılır. Oldukça karmaşık bir yöntem alsa da, net cevaplar alacağınız kesindir. 

Daha fazlasını merak ediyorsanız burçlara göre yıllık tarot yorumlarına göz atabilirsiniz!

Find similar articles on this topic :

Kaleme alan Doğuş Mert Tinova

Kova burcuyum ve yükselenim Terazi. Spiritüellik ve özellikle Tarot kartlarının bilgeliğine çocukluğumdan beri ilgiliyim.

Burç yorumlarınız e-posta kutunuza gelsin!

🃏 Tarot hakkında her şey!

İskambil kartlarıyla fal nasıl bakılır?

İskambil kartları geleceği okumak için harika araçlardır. Geleceğinizi bilmek için bir tarot veya kehanet kartı bulmanız gerektiğini düşünebilirsiniz, ancak 32 kartlık bir iskambil destesi kullanarak da geleceği yorumlamak mümkündür. Detaylar yazımızd!

"Ermiş" Tarot Kartı

Falınızda Ermiş kartı çıktı, peki bu geleceğiniz bağlamında ne anlama geliyor? İçe kapanmayı ve disiplini sembolize eden bu kart yönüne göre pozitif ve negatif anlamlara gelebilir. Bu kart mevcut yaşamınıza dair derin sorgulamalar ve değişimlere işaret eder. Ermiş yeterli ruhani seviyeye ulaşmıştır ve bunu diğer insanlarla paylaşmaya hazırdır. Seçtiği yola kararlı bir şekilde devam eder ve amacına tam anlamıyla bağıdır. Peki bu Ermiş bize neler söylemek istemektedir?

Tarot Nedir? Tarot Falı Bakmanın İpuçları Nelerdir?

Tarot geçmişimize, bugünümüze ve geleceğimize ışık tutan bir fal pratiğidir. Desteden çektiğimiz kartlarla oluşan kombinasyonlar yorumlanarak kişinin merak ettiği sorulara cevap aranır. Peki tarot falıyla ilgili bilinmesi gereken detaylar nelerdir? Dünyadaki en yaygın fal pratiklerinden birinin püf noktaları bu yazımızda.

Tarotta Aşkla İlgili Kartlar

Aşkla ilgili geleceğinizi mi merak ediyorsunuz? Tarot kartları aşk ilişkileri söz konusu olduğunda ideal bir kaynaktır! Tarot uzmanlarımız destede aşkla ilgili işaretlere sahip kartların anlamlarını sizler için yorumluyor.

Tarot kartlarının anlamları

Tarot kartları geçmişi, bugünü ve en çok da geleceği öğrenmek için danıştığımız kartlardır. Falı bakan insanın enerjisiyle ve yorumlamasıyla, yaşadığınız ve yaşayacağınız durumlara ışık tutar. Bu dosyamızda tarot kartlarının anlamlarına eğiliyoruz.

"Âşıklar" Tarot Kartı

Tarot destesinde altıncı kart Âşıklar kartıdır. Sevgiyi ve büyük değişimi sembolize eder. Gelin daha fazlasını yazımızda keşfedin.

Tarot 2024 : Burçlara göre Yıllık Tarot Açılımı | Astrolog Marta Denise

Tarot ve astroloji uzmanımız Marta Denise, 2024'le ilgili tahminlerini bizimle paylaşmak için kartlarına başvurdu. Nasıl mı? Elbette burçların tarot yorumları sayesinde! Her burç için seçilen beş kart, yılın her üç aylık döneminin nasıl geçeceğini ortaya koyuyor. Sizi bu yıl nelerin beklediğini öğrenmek için hemen burcunuza tıklayın!

Tarot Kartlarının Kökeni | Farklı Kültürlerde Tarot Kullanımı

Tarot, 15. yüzyılda Avrupa'da ortaya çıkmış, başlangıçta bir oyun olarak kullanılan ancak zamanla falcılık, kişisel gelişim ve spiritüalite alanlarında kullanılan bir kart destesidir. Tarot destesi, genellikle 78 karttan oluşur ve Büyük Arkana (22 kart) ile Küçuk Arkana (56 kart) olmak üzere iki ana kısımdan oluşur. Büyük Arkana, hayatın daha büyük temalarını ve kişisel gelişimle ilgili dönemleri temsil eden kartlardır; Küçük Arkana ise günlük yaşamın detaylarını ve pratik yönlerini yansıtır. Tarot'un gizemli dünyasının en ayrıntılı ve ilginç detaylarını konuşuyoruz.

Melekler tarotu nedir? Nasıl bakılır?

Melekler hayatımız boyunca yanımızda dururlar ve doğumumuzdan beri bizleri korumaktadırlar. Fakat melekler sadece onlardan yardım talep ettiğinizde size yardımcı olur, aksi takdirde gökyüzünden sadece size sevgiyle bakarlar!

Lenormand Kartlarının Tarot Kartlarından Farkı Nedir?

Lenormand ve Tarot tamamen farklıdırlar ve farklı okuma stilleri gerektirirler. Lenormand, Tarot'un yapamadığı bilgileri verir. Ama bu doğru mu? Lenormand kartları ve tarot arasındaki farklar ve benzerlikler üzerine bir göz atalım.

🧿 Enerji ve ritüeller ile ruhunu yücelt!

Bereket Çeki: Bolluk Getiren Ritüel!

Yeniaylar, yenilikle, yeniden doğuşlar ve yeni başlangıçlarla anılır. Önümüzdeki Yeniay sırasında, bir bereket çeki hazırlamaya ne dersiniz? Bereket çeki, parasal anlamda olduğu gibi duygusal konularda da bolluk getirir. İşte bu ritüelin püf noktaları!

Astral Seyahatin Teknikleri, Sırları ve Tehlikeleri

Daha önce astral seyahatten bahsedildiğini duydunuz mu? Peki hiç denemek fikri aklınızdan geçti mi? Ancak bu pratiğin hafife alınmaması gerekir ve bazı bilgilere sahip olmak oldukça önemlidir. İşte tam da bu sebepten bu olağanüstü deneyimle ilgili tüm bildiklerimizi sizlere aktaracağız. Astral seyahatin tekniklerini, sırlarını ve tehlikelerini öğrenmeden bu yola çıkmanızı istemeyiz!

Ünlü Kahin Nostradamus’un 2024 İçin Kehanetleri

Nostradamus bundan yüzyıllar evvel yaptığı tahminlerin güvenilirliğiyle tanınır. Onun dörtlüklerinin kehanet niteliğine sahip olduğu ve dünyadaki büyük değişimlere işaret ettiği söylenir. Peki Nostradamus 2023 için neler öngörmüştü? Şimdilik tek söyleyebileceğimiz tahminlerinin hayli endişe verici olduğu...

Geleneksel Dilek Ağaçları : Tarihçesi ve Anlamı

Dilek ağacı geleneği bizim kültürümüze Şamanizm’den miras kalmıştır. İlginçtir ki, bu gelenek sadece bizde değil, hemen hemen her toplumda karşımıza çıkar. Peki insanlar neden dilek ağaçlarına ihtiyaç duyar?

Evreni Yöneten 14 Yasa Nelerdir?

Yoksa siz de her şeyin tesadüf eseri olduğuna ya da kaderinizin baştan belli olduğuna inananlardan mısınız? Unutmayın ki evren ne kadar büyük olursa olsun 14 temel yasayla yönetilir. Karma, çekim yasası ve ilahi birlik yasaları bunlardan yalnızca birkaçıdır. Yaşamınızda uyuma kavuşmak adına bu yasaları keşfedin!

Eve Uğursuzluk Getiren Eşyalar

Evimiz, kendimizi rahat ve huzurlu hissetmek istediğimiz en temel yerlerden biridir. Gelgelelim sahip olduğumuz bazı eşyalar uğursuzluk getirir ve düzenimizi, iç huzurumuzu ve mutluluğumuzu bozan negatif enerjileri çekerler. Evde pozitif enerjiler çok önemlidir. Dolayısıyla bu nesnelerden kurtulmaya özen gösterin!

Mumların ve Alevlerinin Anlamları

Büyük spiritüel güçlere sahip olan mumlar, tarih boyunca ritüellerde ve büyülerde insanlar için önemli nesneler olmuştur. Bir mumu seçerken rengine önem verilmesi gerektiği gibi yanma biçimleri de göz ardı edilemeyecek anlamlar taşır. Mumlar sizlere çok önemli mesajlar iletebilirler. Alevlerde saklı mesajları keşfetmeye hazır olun!

Telepati Nedir? Nasıl Yapılır?

Telepati gün içinde fark etmeden yaptığımız bir yöntem. Bunu geliştirerek sevdiğiniz kişiye kendinizi arattırabilirsiniz.

Astral Seyahat Nasıl Yapılır?

Astral seyahat, mistik güçleri olmayan insanlar tarafından bile yüzyıllardır gerçekleştirilen bir pratiktir. Eğer siz de ruhunuzun bedenininizden çıkmasını ve yaşama farklı bir gözle bakmayı arzu ediyorsanız bu yazımız tam size göre! Astral seyahat yapmak için takip etmeniz gereken adımları keşfedin!

Ay Suyu Nedir? Nasıl Yapılır?

Ay gündelik yaşamımızda önemli bir rol oynar. Döngüsü bizi ve hayatımızı etkiler. Özellikle de Dolunay zamanlarında! Dolunaylar, Ay suyu yapmak için ideal zamanlardır. İnsanı rahatlatan, arındıran ve ona enerji veren Ay suyuna dair her şey bu yazıda!

Kaderin işaretlerini nasıl yorumlamalıyız?

Kaderin işaretlerine inanıyor musunuz? Evren size bir söz, bir film, bir telefon görüşmesi aracılığıyla bir mesaj gönderiyor olabilir mi? Ancak, gördüğünüz tüm bu işaretler gerçekten kaderin bir mesajı mi? Onları tanımanın bir yolu var mı? Ve önemlisi, bu işaretler nasıl yorumlanmalı?

✨ Yaşam yolunuzu aydınlatacak spiritüel içerikler

Doğum Lekelerinin Anlamları

Çilek ya da şarap lekeleri olarak da bilinen ve derimiz üzerinde bulunan doğum lekeleri genellikle doğum anında fark edilir. Bu lekeler zamanla kaybolabilecekleri, kişinin onlara hayatı boyunca sahip olma ihtimali de vardır. Lekeler insan vücudunda tesadüf eseri ortaya çıkmaz. O halde ne anlama gelirler? Doğum lekelerinizin anlamlarını keşfetmeye hazır olun!

Yin ve Yang Sembollerinin Anlamı ve Tarihi

Uzakdoğu'ya özgü inançları ve felsefeleri düşündüğümüzde aklımıza ilk gelen sembollerden biri Yin-Yang'tır. Siyah beyaz bir çemberden meydana gelen bu sembolün ne ifade ettiğini anlamak pek de kolay sayılmaz. İşte Yin-Yang sembolünün kökeni ve anlamı:

Horus'un Gözü Ne Anlamlara Geliyor?

Horus'un Gözü ayrıca Udjat veya Wedjat olarak da bilinir. Bu koruyucu sembol, efsaneye göre babasının ölümünün intikamını almak isteyen Horus'un verdiği mücadeleye dayanır. Bu koruyucu gözü bir muska ya da tılsım olarak taşımak da mümkündür.

Kuş Tüylerinin Anlamları: Meleklerin Mesajlarını Keşfedin

Yakınınızda kuş tüyü bulmak size oldukça sıradan bir olay gibi görünebilir. Ama kuşlar gökyüzüyle ve evren çok güçlü bağlara sahiptir. Koruyucu meleklerimizin bize mesaj göndermek için etrafımıza bu tüyleri bırakmasına şaşırmamak gerekir. Ama tüyün rengine göre bu mesajın anlamı farklılık gösterir. İşte detaylar!

Rüyada Ölmüş Birini Görmenin 5 Farklı Yorumu

Rüyanızda ölü birini mi gördünüz? Endişelenmeyin. Rüyada ölü birini görmek sizin de yakın gelecekte öleceğiniz anlamına kesinlikle gelmiyor. Kendimizi karmaşık bir durumun içerisinde bulduğumuzda hayaletler bizi rahatlatmak ya da bir çözüm önerisinde bulunmak amacıyla bizleri ziyaret eder. Elbette ki geceleri size görünen kişinin kim olduğuna bağlı olarak farklı yorumlar mevcuttur. Bu ziyaretlerin arkasındaki saklı mesajları keşfetmeye hazır olun!

Rüyada Saçların Dökülmesi Ne Anlama Gelir?

Rüyanızda saçlarınızın döküldüğünü ya da kel kaldığınızı mı gördünüz? Rüya tabirlerinde saç dökülmesi ne anlama gelir, nasıl yorumlanır? Saçla ilgili tüm rüya tabirleri bu yazımızda!

Tavus Kuşu Tüyü Ne Anlamlara Geliyor?

Tavus kuşu kadim zamanlardan beri insanı büyüleyen ve merakını uyandıran gösterişli bir hayvandır. Ortasında adeta bize bakan bir göz bulunan rengarenk tüyleri ise özellikle ilgi çeker. Peki tavus kuşu tüyü sık sık duyduğumuz üzere mutluluğa mı delalet eder?

El Falı Nasıl Bakılır? El Çizgilerinin Anlamlarını Öğrenin!

El çizgileri doğumdan çok önce, hamileliğin ikinci ayında oluşur. Yaşam boyunca bu çizgiler, kişinin seçimlerine göre değişir Hatta ölüm anında, çizgilerin yok olana kadar solacağı bile söylenir... Kaderiniz avucunuzun içinde olduğunu biliyor muydunuz? El falının sırlarını keşfedin!

Buketteki Gül Sayısının Anlamları: Kaç tane hediye etmeliyiz?

Üç tane gülden meydana gelen buketle elli taneden oluşan buket aynı anlama sahip değildir. Aşk çiçeği olarak kabul edilen gül içten özürleri ifade edebileceği gibi evlilik teklifi etmek için de kullanılır. Her şey tercih ettiğiniz sayıya bağlıdır! Sevdiğiniz kişiye incelikli bir mesaj göndermek istiyorsanız, rastgele seçimler yapmayın ve gül sayılarının ne anlamlara geldiğini keşfedin!

Deniz Kabuklarının Özellikleri

Muhtemelen deniz kabuğunun tam olarak neye benzediğini biliyorsunuz. Peki spiritüel anlamdaki güçlerinden haberiniz var mı? Tarak midyesinin pozitif enerji verme, ortamı arındırma ve litoterapide kullanım gibi birçok faydası vardır. ...

Karmik İlişkiler

Eğer reenkarnasyona inanıyorsanız, karmik ilişkilere de inanmanız kaçınılmazdır. Tabii bunun için önce bu kavramın ne ifade ettiğini bilmek gerekir. Karmik ilişki önceki yaşamlara dayanan güçlü bağlara karşılık gelir. Detaylar yazımızda!

Hangi Tütsü Ne İşe Yarıyor?

Evinizin içini kötülüklerden arındırmak, ruhunuzu temizlemek ya da koruyucu meleğinizle iletişime geçmek için kullanılabilen tütsüler çok sayıda faydaya sahiptir. Hangi tütsüyü ne için kullanmanız gerektiğine dair tüm detaylar bu yazımızda.

Başmelek Zadkiel: İlâhi Adalet

Zadkiel, özgürlüğün, hoşgörünün, şefkatin ve merhametin başmeleğidir. Bu sebeple de affetme ve bağışlamayla ilişkilendirilir. İnsanların nezdinde başmelek olarak görevi bizim hem çevremizdekileri hem de kendimizi affetmeyi öğrenmemize yardımcı olmaktır.

✨Hale Tağızade ile "2024 Burç Yorumları✨

2024 yılında bizi neler bekliyor? Uzman Hale Tağızade, gelecek yıl hangi burçları neler bekliyor tek tek açıkladı.

✨Hale Tağızade ile "2024 Burç Yorumları✨